NORWAY GRANT

     

 

NORWAY GRANTS

 • Conferința 31.08.2016

  În ziua de 31.08.2016, la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştiilor  “Nicolae Golescu” Slatina, a avut loc Evaluarea stadiului implementării  proiectului Abordarea integrată pentru prevenirea victimizării în comunităţile de rromi”, finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în prezenţa reprezentanţilor  Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al instituţiilor din judeţ cu care unitatea noastră colaborează.

     

   

  Conferința 27.10.2016

  În ziua de 27.10.2016, la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştiilor “Nicolae Golescu” Slatina, a avut loc conferinţa internaţională privind oportunitatea înfiinţării unui Centru de excelenţă în vederea pregătirii poliţiştilor în domeniul Prevenirii şi combaterii Infracţiunilor determinate de ură,în cadrulproiectului “Abordarea integrată pentru prevenirea victimizării în comunităţile de rromi”, finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.
  La această activitate au participat reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române-Unitatea de Implementare a Proiectelor şi Direcţia Management Resurse Umane, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Olt, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, Prefecturii Judeţului Olt, Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Organizaţiei Rromani CRISS, Partidei Rromilor precum şi o delegaţie de 12 poliţişti ofiţeri din republica Bulgaria condusă de Emil KOLEV.  

     

   

  In perioada 2-4 Noiembrie 2016 la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor Slatina, a început cursul în domeniul pregătirii poliţiştilor în domeniul prevenirii şi combaterii infracţiunilor determinate de ură. La acest curs au participat 20 de poliţişti români.
  Aceasta este prima serie dintr-un număr de 300 de poliţişti ce se vor pregăti în domeniul mai sus amintit şi face parte din proiectul “Abordarea integrată pentru prevenirea victimizării în comunităţile de rromi”, finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.